maandag 29 augustus 2011

DOKKUM HART VOOR DOKKUM KARAOKE

DOKKUM - te Dokkum vindt eindelijk weer iets anders plaats,
dit in het kleinste cafeetje van Dokkum: KARAOKE.
Een zangsport die in Japan en vele Aziatsche landen, het zeer goed doet.

Kleinste cafeetje te Dokkum: WAGGELWETTER
Locatie: Hoogstraat

DATUM   16 SEPTEMBER 2011
Sponsor: Grolsch bieren

ADMIRALITEITSDAGEN te DOKKUM

DOKKUM,    het evenement vindt plaats op 2, 3 en 4 september

Mikpunt van de organisatie is, het OOGSTFEEST van de WADDENOESTER

verder de ZEILRACE  DOKKUM/LAUWERSZEE  REGATTA

en ook  KUNSTMARKT - PERFORMANCE
ook zijn er gratis rondvaarten en doedingen

de afsluiting vindt plaats op zondag, met een
Meezingconcert, in de Bonifatiuskapel te Dokkum

programma op  http://www.dokkum.nl/

het geheel wordt, de eerste 2 dagen om lijst door muziek, in de muziektent


op de Zijl, tegenover de Dijk, te Dokkum

http://www.hartvoordokkum.nl/

zondag 28 augustus 2011

Expositie van het muziekfeest van 1897





In het Dokkumer museum Het Admiraliteitshuis is nog tot en met 29 oktober 2011 de expositie Slotakkoord aan de 19e eeuw. Het Dokkumer muziekfeest van 1897 te bezichtigen. Bij de tentoonstelling is een boekje te koop met daarin o.a foto's en verhalen van het 2 dagen durende muziekfeest. Ook wordt de schutterij besproken, met name Luitenant-kapelmeester Anthonie J. Wolters, die decennialang de leiding had over het muziekkorps

Grote belangstelling voor expositie De Schepping


 

In begin van 2010 begon kunstschilder Jan Kooistra uit Damwâld, als dank voor zijn door God gekregen schilderstalenten, met het schilderen van zeven grote olieverfdoeken die tezamen het Scheppingsverhaal uitbeelden. Sinds de opening van de expositie De Schepping in mei 2011 heeft al een groot aantal bezoekers deze bijzondere en unieke expositie bezocht. Er is nog t/m 10 september 2011 de gelegenheid om de expositie te bezichtigen. Zie: www.scheppingsproject.nl.

vrijdag 19 augustus 2011

Gezellige sfeer in Dokkum


Gezellige sfeer in Dokkum



Er heerste vrijdagavond weer een gezellige sfeer in Dokkum Bij de Waegh zorgde Blue Skies met hun optreden voor prima zang en fijne achtergrond muziek. Op t Stalt bij de Posthoorn stonden dj's tijdens het Epic festival garant voor een flinke portie goede en meeslepende housemuziek. Op het terras bij het Raedhuis zong het dokkumer shantykoor de Admiraliteitssjongers, tot genoegen van de aanwezige toehoorders, een groot aantal traditionele zeemansliederen.

Expositie moment




In het oerka Irene Verbeek museum, dat is ondergebracht in het 12e-eeuwse terpkerkje te Raard, is monumenteel een expositie ingericht met kunstwerken van de Groningse kunstenaar/graficus Irene Verbeek. De expositie draag als titel Moment. Tijd staat centraal in deze expositie. Irene Verbeek is er voortreffelijk in geslaagd om dit thema op onder meer grote olieverfdoeken weer te geven.
Het museum is open op vijdag, zaterdag en zondag van 14.00 tot 17.00 uur én op afspraak ( 050-5291360).

zondag 14 augustus 2011

Spannende kaatsfinale in Dokkum




De door de kaatsvereniging Oostergo te Dokkum georganiseerde heren hoofdklasse kaatspartij, werd op zaterdagmiddag in het Harddraverspark gehouden. De deelname bestond uit acht parturen. Na twee omlopen streden de parturen van Jan Dirk de Groot en Hendrik Tolsma in de finale om de hoogste eer. Na een spannende finale wist uiteindelijk het eerstgenoemde partuur te winnen. Taeke Triemstra werd tot koning uitgeroepen en mocht daarom de zilveren bokaal in ontvangst nemen

Opening expositie van Yvonne Mizelmoe


Opening expositie van Yvonne Mizelmoe

De expositie van de Yvonne Mizelmoe bij 't beeldend theater bedrijf aan de Hogepol te Dokkum werd op vrijdagavond geopend. TOTheater,zorgde met het spelen van hun nieuwe voorstelling Commedia dell'arte met de titel 'Wat doen Dottore, Colombine en Contessa voor een bijzondere openingsact.
De expositie is de gehele maand augustus en september te bezichtigen bij het bedrijf, iedere zaterdagmiddag van 14.00 - 17.00 uur. De toegang is gratis. U bent van harte welkom.

maandag 8 augustus 2011

Swingend derde zondagmiddagconcert


 


De zondagmidagconcerten, die door de Stichting Dokkum Cultureel, worden georganiseerd, blijken een succes formule te zijn. Ook het derde zondagmidagconcert trok weer een groot aantal bezoekers. Dwayne & the TexMeXplosion zorgde met een mix van allerlei soorten dansmuziek, die een Mexicaans sausje hebben gekregen, voor een bijzonder swingend optreden waarbij volop werd gedanst.

zaterdag 6 augustus 2011

Bijzondere expositie in Doopsgezinde / Remonstrantse kerk




In de Doopsgezinde/Remonstrantse kerk aan de Legeweg te Dokkum is een bijzondere expositie ingericht met kunstwerken van 3 kunstzinnige gemeenteleden. De bezoekers krijgen in de periode van 3 augustus t/m 3 september 2011 op woensdag en zaterdag van 13.30 tot 16.00 uur de gelegenheid om de schilderijen en beelden van Akke Dorenbos, de weefwerken van Pieter Dun en de schilderijen van Emilie Visser te bewonderen. De toegang is gratis.

vrijdag 5 augustus 2011

Gezellige Dokkumer jaarmarkt

Tijdens de jaarmarkt, die op vrijdag werd gehouden, was er in de Dokkumer binnenstad sprake van een gezellige drukte. De lange sliert van marktkramen trok een flink aantal bezoekers. Ook was er een gedeelte van het centrum van Dokkum gereserveerd voor de kindervrijmarkt. Een draaiorgeltje uit Holwerd zorgde met haar vrolijke klanken voor de muzikale omlijsting van dit jaarlijks terugkerend evenement.