vrijdag 30 september 2011

Gezellige Internationale Dag van de Ouderen




SWD Het Bolwerk had in samenwerking met de ouderenbonden ANBO, KBO en PCOB een afwisselend programma samengesteld voor de Internationale Dag van de Ouderen, die op vrijdagmiddag in het Bolwerk te Dokkum werd gehouden. De bezoekers konden genieten van het optreden van het koor Sweet Sixties en van het voorlezen van anekdotes door de voormalige kaaswinkelier D. Westra, Ook kon er tijdens deze gezellige middag nog meegedaan worden aan de quiz Petje Op, Petje Af.

Opening Oké-PC Fryslân



Oké-PC Fryslân opende vrijdag een nieuwe winkel op de Aalsumerpoort 10 in Dokkum.
Sinds 1994 heeft Oké-PC een zaak in Burgum met intussen 20 werknemers. Naast de winkel- en reparatieafdeling is 'Burgum' ook de thuisbasis voor de snelgroeiende afdeling systeem- en netwerkbeheer.
Oké-PC Fryslân ziet in de regio Dokkum kansen op het gebied van ICT-dienstverlening, voor zowel bedrijven als particulieren. De opening van Oké-PC werd gevierd met scherpe aanbiedingen voor de winkelbezoekers

Opening van De Bernebrêge




De Bernebrêge, een nieuwe locatie voor de Medisch Orthopedagogische Dagbehandeling (MOD) te Dokkum, werd dinsdag door gedeputeerde mevr. T. Schokker- Strampel en de kinderen van De Bernebrêge officieel geopend. De nieuwbouw, in opdracht van Jeugdhulp Friesland, omvat onder andere een fysiotherapie-ruimte en een kamer voor speltherapie. Naast het gebouw komt een omheind speelveld.

dinsdag 27 september 2011

Koninklijke opening filmseizoen

Koninklijke opening filmseizoen



Het nieuwe filmseizoen van Filmhuis-Dokkum ging dinsdagavond op een koninklijke wijze van start. De ruim 200 bezoekers werden door de fraai uitgedoste bestuursleden op een bijzonder stijlvolle wijze in theater Dok 18 ontvangen. Na de korte speeches van de bestuursvoorzitter J. Zeijl en de Dongeradeelse wethouder P. de Graaf- van der Meer konden de filmliefhebbers genieten van de veel bekroonde film The King's Speech ,waarin de stotterende Koning George VI de hoofdrol speelt.

zondag 25 september 2011

Gerbrig Wiersma exposeert in De Koffiepot



De bezoekers van lunchroom De Koffiepot aan de Grote Breedstraat te Dokkum kunnen in de komende maanden de kleurrijke schilderijen van de veelzijdige kunstenares Gerbrig Wiersma-Piek uit Hallum bewonderen. De kunstenares heeft een voorliefde voor landschappen maar zij maakt ook olieverfschilderijen van portretten, planten, bomen en stillevens. Tevens maakt ze bij het schilderen gebruik van natuurlijke materialen zoals zand en palmboomschors. U bent van harte welkom.

PvdA activiteit MROS in Dokkumer stadscentrum



De PvdA afdeling Dongeradeel had naar aanleiding van Prinsjesdag voor zaterdagmiddag de activiteit Meer Rood Op Straat in het stadscentrum van Dokkum georganiseerd. Naast de rode rozen werden er ook flyers aan de winkelende passanten uitgedeeld. Tijdens een persoonlijk gesprekje bleek dat veel mensen zich ernstige zorgen maken over de gevolgen van de forse bezuinigingen en de heersende dreigende financiële crisis

zaterdag 24 september 2011

Biologische duurzame markt in Dokkum



Na het grote succes van de bio-markt in het afgelopen jaar had de SP afd. Dongeradeel besloten om weer een Biologische duurzame markt in het centrum van Dokkum te organiseren. Verschillende ondernemers presenteerden zaterdag op deze markt hun koopwaar o.a zuivelproducten groeten, fruit en duurzame meubelen. Ook was de opvallende SP Soepexpress aanwezig om het winkelende publiek een kopje heerlijke tomatensoep aan te bieden.

Opening ASN Installaties




De officiële opening van het Dokkumer bedrijf ASN Installaties, sinds 1 maart 2011 een zelfstandig installatiebedrijf, werd zaterdagmorgen door de burgemeester van de gemeente Dongeradeel, Marga Waanders verricht. Eén van de doelstellingen is dat ASN en Eneco businessunits samenwerken op het gebied van duurzaamheid in Fryslân. 's Middags werd de Energiebeurs met diverse demonstra-ties door een groot aantal bezoekers bezocht.

Ernst Meinsma ynstalleare ta riedslid




Ernst Meinsma út Nes is yn de riedsgearkomste fan tongersdei 22 septimber 2011 ynstalleare ta riedslid foar de FNP yn de gemeente Dongeradiel.
Trochdat Pytsje de Graaf ta wethâlder beneamt is kaam der in plak frij yn de 4 manssterke FNP fraksje.
Ernst Meinsma sil him dwaande hâlde mei lânbou, myljeu en plattelânsprojekten.

vrijdag 23 september 2011

Aanpak verpaupering in Dongeradeel



De Dongeradeelse gemeenteraad heeft tijdens de Raadsvergadering van 22 september 2011 unaniem ingestemd met het voorstel van B en W om de excessenregeling in de welstandsnota zodanig uit te breiden, dat ook verpauperde panden kunnen worden beschouwd als 'in ernstige mate in strijd met redelijke eisen van welstand'. Op die manier ontstaat er een mogelijkheid om handhavend op te treden als een pand zodanig is verpauperd dat de situatie kan worden beschouwd als een welstandsexces. De gemeente kan de eigenaar dan verplichten om voorzieningen te treffen, zodat de strijdigheid wordt opgeheven.

zondag 18 september 2011

Til Aalbers exposeert in galerie 't Hoen



In de galerie 't Hoen aan de Vleesmarkt te Dokkum is momenteel een expositie ingericht met schilderijen van beeldend kunstenares Til Aalbers uit Witharen. In deze expositie, die in het teken van de zee staat, is een aantal recente werken te zien waarin vooral licht en ruimte een prominente rol spelen. De kleuren verwijzen naar de stilte, de sfeer. De abstracte schilderijen zijn t/m 22 oktober 2011 in de galerie te bewonderen. U bent van harte welkom.

Open Huis Seniorenweb Noordoost Friesland



Seniorenweb Noordoost Friesland, dat in de bibliotheek te Dokkum is gehuisvest, hield zaterdag Open Huis. De vele belangstellende senioren konden kennis maken met de vele opleidingen die door het Seniorenweb worden aangeboden. Enkele voorbeelden zijn; de mogelijkheden van internetten, en het bewerken van foto's. Het Seniorenweb telt 45 medewerkers, die hun kennis belangeloos beschikbaar stellen om de senioren bekend te laten maken met het digitale snelweg gebeuren.

Heropening vernieuwde en vergrote Intertoys




Vrijdag werd na een fikse verbouwing de speelgoedzaak Intertoys aan de Waagstraat te Dokkum feestelijk geopend. De winkel is uitgebreid met maar liefst 100 m2.en is op een overzichtelijke wijze ingedeeld. De winkelbezoekers kunnen naast een breed assortiment speelgoedartikelen een keuze maken uit een uitgebreide collectie Games en DVD's .

vrijdag 16 september 2011

Onderzoekers uit Japan in Dokkum



Professor Takeshi Ito van de universiteit Tokio is voor de derde keer met zijn onderzoeksteam in Fryslân. De professor en zijn team analyseert in Fryslân het historische proces van verstedelijking. Behalve de Friese steden; onder andere Harlingen, Franeker en Dokkum zijn steden over de hele wereld opgenomen in het onderzoek. De resultaten van dit wereldwijde onderzoek zullen tijdens een internationaal wetenschappelijk symposium in Tokio in 2012 bekend worden gemaakt.

dinsdag 13 september 2011

Deen wint SUP 11-City Tour etappe.


.

Deelnemers komen van over de hele wereld naar Fryslân om tijdens de derde editite van de SUP 11-City Tour 220 kilometer te Stand UP Paddelen door het waterrijke Fryslân. Zaterdag stond de Etappe Franeker – Dokkum op het programma. Na 45 km te hebben gepeddeld wist de Deen Casper Steinfach met een tijd van 5.03.11 uur als eerste te finishen. Annemarie Reichman uit Hawaï was met een tijd van 5.41.46 uur de snelste deelneemster bij de vrouwen.

Open Monumentendag in Dokkum



Het thema van de 25e Open Monumentendag was Nieuw gebruik – Oud gebouw en ging over her-
bestemming. In Dokkum werden op deze bijzondere dag onder andere het in 1606 gebouwde Oude Stadhuis, de Waag waar in het verre verleden boter en kaas werd gewogen en het notariskantoor Hellema, dat rond 1800 is gebouwd als woning voor de familie De Kampherbeek- van Eichsorff.
De Open Monumentendag werd gekenmerkt door een bijzonder groot aantal belangstellenden

Molendag in Dokkum



De Molendag viel samen met de Open Monumentendag en daarom werden de Dokkumer molens
'de Hoop' en 'Zeldenrust' betrokken bij deze dag om te laten zien dat ook hier sprake is van een voortdurende aanpassing oftewel herbestemming. Molen 'de Hoop' is een achtkante houten monnikmolen en is gebouwd in 1849. De molen 'Zeldenrust' met een bakstenen voet kwam gereed in 1861. De molen wordt bemalen door vrijwillige molenaars. Veel bezoekers brachten op de Molendag een bezoekje aan de twee molens.

Trendyvol gebeuren in Dokkum.


.

Het stadshart van Dokkum stond zaterdagmiddag geheel in het teken van Trendy Dokkum 2011. Ondernemersvereniging Club 65 was de organisator en had ervoor gezorgd dat het centrum van Dokkum weer bruisde van de activiteiten. Op drie verschillende podia in de stad werd een wervelende modeshow gehouden. Ook waren er diverse demonstraties in en bij een aantal winkels. De proeverijen door diverse zaken en de klankvolle geluiden van muziek en zang maakten dit trendyvol gebeuren compleet

Succesvolle eerste Volvo Meeting



Op en rond het terrein van Bakker's verhuurbedrijf op de Veiling te Dokkum werd op zaterdag-middag de eerste Volvo Meeting gehouden De vele bezoekers uit alle delen van het land konden de diverse modellen en types, van klassiek tot nieuw van dichtbij bewonderen. De Volvo 760 GLE 1987 limo van de heer H.R. Schapel Houman werd gekozen tot de mooiste wagen van de Volvo Meeting. De eerst succesvolle Volvo Meeting werd afgesloten met een optreden van troubadour Piter Wilkens.

Opening Brasserie de Breedstraat



Middenin de gezellige winkelstraat de Grote Breedstraat werd op vrijdag de brasserie de Breedstraat geopend. Het interieur van de voormalige brasserie Het Keerpunt werd in een aantal weken omgetoverd tot een sfeervolle, moderne en stijlvolle ingerichte brasserie. Ook het gehele menu is gemoderniseerd. De nieuwe uitbaters Frank Tuinenga en Hendrika Beintema staan samen met hun team klaar om de bezoekers te laten gelaten genieten van hun bezoek aan brasserie de Breedstraat

 

dinsdag 6 september 2011

Start Schaakseizoen van Sc de De Donger



Het nieuwe Dokkumer schaakseizoen bij Schaakclub De Donger ging dindagavond om kwart voor acht in hotel van der Meer van start. Sc De Donger is in 2004 ontstaan door een fusie van Sc Dokkum en Sc Hantum en telt op dit moment 35 leden. De oudste schaker is 83 en de jongste schaker is 15 jaar.
Nieuwe leden zijn van harte welkom en kunnen voor nadere informatie contact opnemen met de secretaris van de schaakclub De Donger, tel. 0519-296408 of via email a.vlasma@gmail.com.

maandag 5 september 2011

Fototentoonstelling van verleden en heden





In de studiezaal van het Streekarchief te Dokkum is momenteel een bijzondere fototentoonstelling ingericht met oude en nieuwe foto's van stads-en dorpsgezichten uit Dongeradeel. De tentoonstelling kwam door samenwerking van streekarchivaris Tjeerd Jongsma, Reinder Tolsma van de Hist. Ver. NOF en organisator Paul Hillebrand, die de nieuwe foto's
heeft gemaakt, tot stand. De oude foto's zijn afkomstig uit het jubileumboek van de Hist. Ver. NOF.
De fototentoonstelling is nog tot eind september 2011 te bewondere

Spetterend meezingconcert





De bekende feestband Exposure was zondagmidddag in de Bonifatiuskapel de grote gangmaker bij het spetterende meezingconcert van de Stichting Dokkum Cultureel. Ook zanger en gitarist Jelle B. en zangeres Eva Sinnema wisten op een uitstekende wijze het talrijke publiek bij het concert te betrekken. Het programma seizoen van de St. Dokkum Cultureel en de Admiraliteitsdagen werden met dit grandioze meezingconcert op een bijzondere feestelijke wijze afgesloten