maandag 5 september 2011

Dokkumer Admiraliteitsdagen één grote feestelijke happening







De Dokkumer Admiraliteitsdagen, die onder ideale weersomstandigheden in het afgelopen weekend in Dokkum werden gehouden, stonden bol van de diverse feestelijke activiteiten.
Op vrijdagavond werd het Oogstfeest van de Waddenzeeoester gestart met de binnenkomst van de Dokkumer Admiraal op de Wierumer Aek. Na de welluidende toespraak van de Dokkumer Admiraal werden de eerste verse oesters door Jaap Vegter van de Stichting Geïntegreerde Visserij aangeboden aan burgemeester Marga Waanders. De vele toehoorders op de wal konden vervolgens met volle teugen genieten van het optreden van de Friese Jeugd Brassband met folkzanger Piter Wilkens en sopraanzangeres Miranda van Kralingen in de muziektent op het Grootdiep . Zaterdag was er voor jong en oud van alles georganiseerd. Enkele voorbeelden zijn; de kunstmarkt, het concert ' Een slotakkoord aan de 19e eeuw' gespeeld door het Stedelijk Harmonie Orkest van Dokkum, gratis museumbezoek, rondvaarten langs de bolwerken en lopen op water in aquaballen. 's Avonds traden Blue-Skies en jazzvocaliste Francien van Tuinen tot groot genoegen van de verzamelde muziekliefhebbers bij het Dokkumer Grootdiep op in de feesttent.
Zondagmidddag werden de bijzonder geslaagde Admiraliteitsdagen afgesloten met een vrolijk en feestelijk meezingconcert in de Bonifatiuskapel met Exposure & Friends.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten